DVA TÝDNY POHYBU NA ZKOUŠKU

Datum: 26 srpna, 2019
Autor: Tomáš Batelka

A budeme se hýbat, a dokonce celé dva týdny… A to v rámci dvou celorepublikových akcí:
SOKOL SPOLU V POHYBU – 16.9. až 20.9. 2019
EVROPSKÝ TÝDEN SPORTU – 23.9. až 27.9. 2019


Každý den v podvečer Vám nabídneme, jak hodiny, které standardně můžete od září v Janovicích navštěvovat (cvičení rodičů a dětí, cvičení předškoláků, fotbal pro děti, jógu v denním životě nebo cvičení s Janinou, nebo pro pány florbal), tak i něco navíc. Hodiny lektorek, jejichž hodiny můžete navštěvovat v Čáslavi nebo v Kutné Hoře (nordic walking nebo zdravá záda a p-class).

A něco málo o našich cvičitelkách:

Petra a Katka – Sokol Červené Janovice – cvičitelky III.tř. RDPD (rodiče/děti, předškoláci). Od 16.září povedou již zaběhnuté a oblíbené hodiny cvičení rodičů a dětí, nebo předškoláků/školáků. Stačí dorazit ve čt od 16:00 (rodiče a děti) nebo od 17:00 (předškoláci/školáci) do tělocvičny ZŠ. Hodinu si vyzkoušet a domluvit se na případném pravidelném docházení. Hodiny rodičů s dětmi jsou určené už pro děti od 1 roku, protože v těchto hodinách záleží vždy na spolupráci rodič/dítě.
Předškoláci a školáci jsou od 4 let do neomezeně. Když děti pohyb baví, tak jsou s námi rády 
Více na: http://www.sokolcervenejanovice.cz/ nebo FB.

Ivoš Hájek – fotbal pro děti – trenér Fotbalové mládeže – tréninky fotbalu pro děti se konají vždy v út, čt a pá od 18:00 na fotbalovém hřišti v Červených Janovicích. Opět stačí s vaším fotbalovým talentem dorazit na hřiště, trénink si vyzkoušet a domluvit se na pravidelném docházení s trenérem.
Více na https://www.cervene-janovice-fotbal.cz/ nebo FB.

Helena Růžičková – Jóga v denním životě – již třetím rokem poveze tato úžasná janovická lektorka hodiny jógy v Janovicích. Pravidelně každou středu s ní můžete strávit 1,5 hod. nenáročné jógy, jejíž blahodárné účinky na sobě určitě pocítíte, a pokud si nevěříte nebo nemusíte náročné pohybové hodiny, tak rozhodně jógu doporučujeme.
Více v přiloženém plakátku nebo na https://joga.cz/kurzy.

Janina Hájková – fitness trenérka – Janina už je také takovou stálicí fitness světa a hlavně pohybu v Janovicích. Janina od 2.září povede své pravidelné hodiny 1x týdně v tělocvičně ZŠ od 18:00, každé pondělí.  Janina pro nás minulý rok zajišťovala sraz sokolských cvičitelů a měla se svým programem velký úspěch. V jejím repertoáru naleznete např:
Kruhový trénink s pomůckami,
Piloxing a Tabata,
Strollering – cvičení maminek za přítomnosti dětí v kočárku (i bez něj), 
Zumba s posilováním
Aerobik + posilování na podložce
Posilování s vlastní vahou těla, s gumičkami a overbaly…
A mnoho dalšího.
Je to rozhodně všestranná cvičitelka plná energie a elánu, která Vás pro cvičení nadchne
Sledovat jí můžete na FB – https://www.facebook.com/janahajk.

Zuzana Francová – lektorka z Čáslavi závislá na pohybu Tak by se dalo jednou větou napsat něco o Zuzce, které nám v rámci týdne Sokol spolu v pohybu přijede představit Nordic walking. Jaký je rozdíl mezi chůzí s hůlkami ve vašem podání a nordic walkingem? Tak to přijďte zjistit 17.9. od 18:00. Vezměte si s sebou hůlky, které máte a Zuzka přiveze pár i těch opravdu pro nordic walking. Ukáže vám, jak na to a věřím, že vás nadchne natolik, že se pro vás stane tento pohyb nepostradatelným. Více o Zuzce zde: https://www.zuzufit.cz/o-mne/

Kristýna Kunstová Mirvaldová – lektorka z Janovic. Ano ano, Týnka bydlí v Janovicích a my bychom byli moc rádi, kdyby i svůj cvičitelský talent nabídla právě vám, občanům Janovic. Týnka má mnohé zkušenosti jako lektorka, více v letáku, a nyní vám může nabídnout i svoje zkušenosti s tejpováním, pomocí něhož vás může zbavit bolestí z pravidelného zatěžování některých partií vašeho těla. V rámci našich dvou týdnů zdarma si s vámi Týnka zacvičí “zdravá záda” – v dnešní době hodně potřebné cvičení, a P-class, který skvěle formuje postavu a dostává do formy.
O Týnce více zde: https://www.facebook.com/groups/208682322603112/

Florbal – příjemná hodina florbálku pro chlapy, kteří se zkrátka chtějí hýbat Naši sokolové i nesokolové se schází 1x týdně v tělocvičně ZŠ a jen tak si zahrají společně florbal. Mno a potom? Potom jdou na pivko Zkrátka pohyb a pohoda, a to jde dohromady ne?

Snad Vás naší nabídkou oslovíme a přijdete si nabídnuté lekce vyzkoušet a možná i přesvědčíte lektory, kteří u nás standardně necvičí, aby se do toho pustili

 

BUDEME SE NA VÁS TĚŠIT.SOKOL
ČERVENÉ JANOVICE

Přílohy: